Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

De beste series op Disney Plus

Ben je benieuwd naar het aanbod van Disney Plus? Wij maakten een lijst met 30 topseries die je allemaal kunt streamen met een Disney Plus-abonnement.

Een greep uit onze top 30:

 1. Sherlock
 2. The Beatles: Get Back
 3. Firefly
 4. The Mandalorian
 5. Arrested Development
 6. The Simpsons
 7. This is Us
 8. Sons of Anarchy
 9. Atlanta
 10. The Bear

Wil je nu nog meer waar voor je geld? Dan heb je een goede VPN, zoals NordVPN nodig. Met een VPN kun je het internationale aanbod van Disney+ kijken.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

De volledige lijst met 30 beste series op Disney+ vind je hieronder.

Ben jij benieuwd naar wat voor series er op Disney te vinden zijn? In het artikel hieronder bespreken we de 30 beste series op Disney Plus.

Ook leggen we uit hoe je toegang kunt krijgen tot nog meer series op Disney+.

30 beste series op Disney+

Voordat we van start gaan met de 30 beste series op Disney+ willen we eerst een handige tip delen. Met behulp van een VPN kun je eenvoudig nog meer films en series streamen op Disney+. Wij raden NordVPN hiervoor aan.

NordVPN is snel en is erg geschikt voor het deblokkeren van streamingdiensten wereldwijd. Klik op de knop hieronder om NordVPN af te sluiten met maar liefst 59% korting.

Kijk nog meer series op Disney Plus met NordVPN

Hieronder volgen onze tips voor de 30 beste series op Disney+. Of je nu van actie, sciencefiction of romantiek houdt; er zit voor iedereen wat tussen.

Meer zin in een film? Bekijk dan ook onze lijst van de 30 beste films op Disney Plus.

1. Sherlock

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (2)

Sherlock is een Britse serie waarin het karakter van de Sherlock Holmes-verhalen van Arthur Conan Doyle weer tot leven komt. De excentrieke detective Sherlock (Benedict Cumberbatch) lost samen met Dr. John Watson (Martin Freeman) weer het ene na het andere mysterie op. Op Disney Plus geniet je van alle vier de seizoenen.

SpecificatieToelichting
GenreCrime/drama
CastBenedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves, Una Stubbs, Mark Gatiss
Seizoenen op Disney+1 t/m 4

2. The Beatles: Get Back

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (3)

The Beatles: Get Back is een korte documentaireserie die de opnames van het laatste album van The Beatles ‘Let It Be’, volgt. De serie bevat beelden van de Britse band in de studio die in 1969 zijn opgenomen voor de film ‘Let It Be’. In deze serie krijg je echt nooit eerder vertoonde beelden van de band te zien.

Voor Beatles-liefhebbers is het een geweldige kans om meegenomen te worden in het creatieve proces achter het wereldberoemde album. De serie is geregisseerd door Peter Jackson, die de meesten zullen kennen van zijn verfilmingen van The Lord of the Rings en The Hobbit.

SpecificatieToelichting
GenreDocumentaire
CastJohn Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr
Seizoenen op Disney+1

3. Firefly

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (4)

Firefly is een Sciencefiction/Westernserie die zich 500 jaar in de toekomst afspeelt. De serie volgt reizigers op een type firefly-ruimteschip. Alle karakters hebben hun eigen reden om te reizen.

Fans waren ontzettend teleurgesteld toen de serie al na een seizoen werd stopgezet. Hierdoor kreeg de serie een cultstatus. Liefhebbers van het genre hopen dat de serie ooit nog een reboot krijgt. Tot die tijd kun je van de originele serie genieten op Disney+.

SpecificatieToelichting
GenreFantasy/western
CastNathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin
Seizoenen op Disney+1

4. The Mandalorian

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (5)

The Mandalorian speelt zich af in het bekende Star Wars-universum. Premiejager Din Djarin, gespeeld door Pedro Pascal, reist door het sterrenstelsel terwijl hij Grogu (in popular culture vaak baby Yoda genoemd) moet beschermen. In The Mandalorian volgen we hun avonturen en krijg je als kijker ook genoeg oude bekenden te zien zoals Boba Fett en Luke Skywalker.

Smullen voor de fans van George Lukas natuurlijk. Deze serie hoort zeker thuis in het lijstje met beste series op Disney+.

SpecificatieToelichting
GenreSpace western
CastPedro Pascal, Katee Sackhoff
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

Wil je meer Star Wars kijken? Lees dan ook ons artikel over de Star Wars-films en -series kijken in de juiste volgorde.

5. Arrested Development

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (6)

Arrested Development is een Amerikaanse komedieserie over het reilen en zeilen van de familie Bluth. Michael Bluth doet een poging om het familiebedrijf te redden wanneer zijn vader in de gevangenis belandt. Dit is nog een behoorlijke opgave gezien de rest van zijn familie niet bepaald behulpzaam is.

Arrested Development is een serie vol bizarre situaties en absurde figuren, en een must-see voor komedieliefhebbers. Op Disney Plus kijk je de eerste drie seizoenen van de serie. De nieuwste twee seizoenen zijn te zien op Netflix.

SpecificatieToelichting
GenreKomedie
CastJason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawka
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

6. The Simpsons

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (7)

The Simpsons is een animatieserie die niet meer uit de populaire cultuur is weg te denken. Het gele gezin bestaande uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie, kwam al in 1989 voor het eerst op de buis. Het typische gezin vormt de kern van de serie die een parodie is op de Amerikaanse cultuur.

Op Disney+ kijk je nu alle 33 seizoenen van deze iconische serie. Daarnaast stream je ook The Simpson’s Movie uit 2007 bij Disney.

SpecificatieToelichting
GenreAnimatie
CastDan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer
Seizoenen op Disney+33

7. This is Us

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (8)

This is Us is een Amerikaanse dramaserie over familie, liefde en verlies. Als kijkers volgen we de levens van Jack en Rebecca Pearson en hun kinderen in verschillende tijdlijnen. De originele vorm waarin de verhalen worden verteld, zorgen ervoor dat je gegrepen blijft. Bij Disney+ smul je inmiddels al van 6 seizoenen van het emotionele drama.

SpecificatieToelichting
GenreRomantisch drama
CastMilo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan
Seizoenen op Disney+1 t/m 6

8. Sons of Anarchy

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (9)

Sons of Anarchy volgt de levens van de leden van een criminele motorbende in het fictionele stadje Charming in California. Het hoofdpersonage van de serie, Jackson Teller, zien we in een worsteling met zichzelf en de club. In de serie komen thema’s van vriendschap, familie en liefde aan bod, maar ook criminaliteit, corruptie en wraak.

Je hoeft zeker niet van motoren te houden om van Sons of Anarchy te genieten. Het is een spannende dramaserie die enorme populariteit kende toen het werd uitgezonden op tv. Nu stream je de serie eenvoudig via Disney Plus.

SpecificatieToelichting
GenreActie/drama
CastCharlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan
Seizoenen op Disney+1 t/m 7

9. Atlanta

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (10)

Atlanta is een geweldige serie van de hand van alleskunner Donald Glover, die je ook kunt kennen als Childish Gambino. De serie draait om Earnest Marks die manager wordt van zijn vriend en rapper Paper Boi. Samen vinden ze een weg in de muziekwereld van Atlanta. Glover weet op bijzondere wijze de soms zware thematiek zoals racisme tot komische korte verhalen te maken.

Een prachtige serie die maatschappijkritiek samenvoegt met een eigen soort absurde humor.

SpecificatieToelichting
GenreKomedie
CastDonald Glover, Brian Tyree Henry, LaKeith Stanfield, Zazie Beetz
Seizoenen op Disney+1 t/m 4

10. The Bear

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (11)

The Bear is een relatief nieuwe serie op Disney+. De jonge chef-kok Carmen Berzatto neemt na de dood van zijn broer diens broodjeszaak in Chicago over. Hij probeert het bedrijf weer op de rit te krijgen, maar de huidige werknemers werken niet direct mee. Ondertussen probeert Carmen te dealen met het verlies van zijn broer.

De serie kent een bijzonder rauwe stijl en de karakters worden realistisch neergezet. Het is een intense serie waarbij je steeds weer verder wilt kijken, een echte aanrader dus.

SpecificatieToelichting
GenreDrama
CastJeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Abby Elliott
Seizoenen op Disney+1

11. Daredevil

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (12)

Daredevil is een serie over het Marvel-karakter Daredevil. Matt Murdockis een advocaat die door een ongeluk blind is geraakt. Sinds hij zijn zicht verloor, zijn zijn andere zintuigen sterker geworden. Hij gebruikt zijn superzintuigen om misdaad te bestrijden. Deze Marvel-serie is voor fans van superheldenseries, maar ook voor liefhebbers van spanning en actie.

SpecificatieToelichting
GenreSuperhelden
CastCharlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

12. Pose

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (13)

De serie Pose vertelt het verhaal van de ballroom-cultuur van het New York van de jaren 80 en 90. Dit was een LHBTIQ+-subcultuur waarbij dansers en modellen zich verenigden in zogenaamde ‘houses’, een soort gekozen familie. Deze houses gingen vervolgens de strijd met elkaar aan om trofeeën te bemachtigen.

De serie vertelt op ijzersterke wijze het kwetsbare verhaal van mensen in minderheidsgroepen die kracht halen uit creativiteit.

SpecificatieToelichting
GenreDrama
CastEvan Peters, Kate Mara, James Van Der Beek, Michaela Jaé Rodriguez, Dominique Jackson, Billy Porter
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

13. Dopesick

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (14)

Dopesick is een miniserie over de opioïdencrisis in de Verenigde Staten. De serie toont wat verslaving op persoonlijk niveau met mensen doet, maar snijdt ook het grotere verhaal van de farmaceutische industrie aan. Dopesick laat zien hoe een farmaceutisch bedrijf een drugsepidemie kan veroorzaken.

Ongelofelijk spannend en zeker een aanrader voor liefhebbers van politiek-geëngageerde series.

SpecificatieToelichting
GenreDrama
CastMichael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker
Seizoenen op Disney+1

14. What We Do in the Shadows

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (15)

What We Do in the Shadows is een komische serie over vampiers die samen in New York wonen. In de stijl van een mockumentary volgen we de karakters in hun poging om een normaal leven te leiden.

De serie is gemaakt door Jemaine Clement die sommigen zullen kennen van het hilarische Flight of the Concords. What We Do in the Shadows is een heerlijke vreemde serie die je eigenlijk een kans zou moeten geven.

SpecificatieToelichting
GenreComedy/horror
CastKayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén, Mark Proksch
Seizoenen op Disney+1 t/m 4

15. The X-files

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (16)

The X-files is een absolute fan-favourite. In deze sciencefictionserie volgen we FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully die onverklaarde paranormale fenomenen tot de bodem uit proberen te zoeken. Mulder is een ‘believer’ en Scully is sceptisch. Deze combinatie maakt hun het ideale team voor deze opdrachten.

De serie werd ongekend populair. Heb jij de hype gemist? Geen probleem, want je streamt alle elf seizoenen nu bij Disney Plus.

SpecificatieToelichting
GenreSciencefiction
CastDavid Duchovny, Gillian Anderson, Robert Patrick, Annabeth Gish, Mitch Pileggi
Seizoenen op Disney+1 t/m 11

16. Modern Family

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (17)

Modern Family is een altijd-vermakelijke komedieserie over de familie Pritchett. Als kijker word je meegenomen in de levens van Jay Pritchett en zijn nieuwe Colombiaanse vrouw Gloria, zijn dochter Claire en haar gezin en zijn zoon Mitchell met zijn gezin. De serie zit vol vreemde karakters, herkenbare familiesituaties en absurde scenario’s.

Doordat de serie maar liefst 11 seizoenen heeft, kun je echt meeleven met de gezinnen. Modern Family werd erg populair en kan dus ook niet ontbreken in onze lijst van beste series op Disney+.

SpecificatieToelichting
GenreKomedie
CastEd O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet
Seizoenen op Disney+1 t/m 11

17. American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (18)

American Crime Story is een anthologieserie die ieder seizoen in een ander waargebeurd verhaal duikt. Het eerste seizoen is The People vs. O.J. Simpson en focust zich op de bekende rechtszaak tegen O.J. Simpson die zijn vrouw zou hebben vermoord.

Het tweede seizoen heet The Assassination of Gianni Versace en gaat over de moord op modeontwerper Gianni Versace in 1997. Het derde seizoen, Impeachment, vertelt het verhaal van het schandaal rondom president Bill Clinton en zijn affaire met Monica Lewinsky.

De serie weet deze iconische verhalen uit de Amerikaanse recente geschiedenis nieuw leven in te blazen en als kijker word je opgezogen in het verhaal.

SpecificatieToelichting
GenreTrue crime/drama
CastSterling K. Brown, Kenneth Choi, Christian Clemenson, Cuba Gooding Jr., Bruce Greenwood, Nathan Lane, Sarah Paulson
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

18. 24

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (19)

24 is een spannende Amerikaanse actieserie over agent Jack Bauer die terroristische aanslagen moet zien te voorkomen. Iedere aflevering laat de gebeurtenissen van één uur zien en het hele seizoen vormt met 24 afleveringen een dag. Dit bijzondere concept maakte de serie erg populair.

Er zijn in totaal negen seizoenen van de bloedstollende serie gemaakt en op Disney+ vind je ook de reboot uit 2017, 24 Legacy.

SpecificatieToelichting
GenreActie
CastKiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, Dennis Haysbert
Seizoenen op Disney+1 t/m 9

19. Broadchurch

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (20)

Broadchurch is een Britse misdaadserie die alom werd geroemd om het spannende verhaal en geweldige acteerwerk. In een klein dorpje wordt een 11-jarige jongen dood op het strand gevonden. Twee detectives, gespeeld door Olivia Colman en David Tennant, proberen te ontdekken wat er is gebeurd. Deze serie is een absolute must-see voor fans van Britse krimi’s.

SpecificatieToelichting
GenreDetective/misdaad
CastOlivia Colman, David Tennant, Jonathan Bailey, Charlotte Beaumont, Andrew Buchan
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

20. Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer is een klassieke tiener-vampierserie over Buffy Summers die erachter komt dat ze een vampire slayer is en dat het haar taak is om mensen te beschermen tegen vampiers.

De serie combineert een tienerdrama met bovennatuurlijke elementen en bevat daarnaast een goede dosis zelfbewuste humor. Heerlijk voor mensen die de serie vroeger keken om het nog eens aan te zetten, maar ook leuk voor nieuwe kijkers.

Naast de zeven seizoenen Buffy kijk je op Disney ook nog vijf seizoenen van de spin-off serie Angel.

SpecificatieToelichting
GenreBovennatuurlijk/tienerdrama
CastSarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Charisma Carpenter, Anthony Stewart Head, David Boreanaz
Seizoenen op Disney+1 t/m 7

21. Homeland

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (22)

Homeland is een dramaserie vol spanning en boeiende dialogen die niet mag ontbreken in de lijst met beste series op Disney+.

Een Amerikaanse soldaat die acht jaar lang verdwenen was in Irak, keert terug naar de VS. Langzaam rijst de vraag of hij een echte Amerikaanse held is of dat hij bekeerd is door zijn gijzelaars en wellicht een gevaar vormt voor zijn thuisland.

De serie was een enorme hit toen deze net op tv te zien was. Heb jij de hype toen gemist? Je kijkt alle acht seizoenen nu eenvoudig terug bij Disney+.

SpecificatieToelichting
GenreDrama
CastClaire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin, David Harewood, Diego Klattenhoff, Jackson Pace
Seizoenen op Disney+1 t/m 8

22. Bob´s Burgers

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (23)

Bob’s Burgers is een animatie-sitcom over de Belcher-familie die een burgertent runt. Deze animatieserie voor volwassenen heeft inmiddels al veel fans die de serie trouw volgen. De familie bestaat uit vader Bob, moeder Linda en de kinderen Tina, Gene en Louise. Rondom hun restaurant beleeft de familie de vreemdste avonturen.

Bob’s Burgers zit bomvol droge humor en aparte figuren. Naast de twaalf seizoenen kun je ook The Bob’s Burgers Movie streamen op Disney Plus.

SpecificatieToelichting
GenreAnimatie/komedie
CastH. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal
Seizoenen op Disney+1 t/m 12

23. Legion

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (24)

Legion is wederom een serie in het Marvel-universum. David Haller wordt met schizofrenie opgenomen in een psychiatrische instelling. Maar wanneer hij een andere patiënt, Syd Barret, tegenkomt, komt hij erachter dat hij helemaal niet ziek is.

Als kijker weet je nooit zeker of je kunt vertrouwen op het verhaal van het hoofdpersonage. Dit maakt dit superheldendrama tot een psychologische thriller.

SpecificatieToelichting
GenreSuperheld/thriller
CastDan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris
Seizoenen op Disney+1 t/m 3

24. The Walking Dead

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (25)

The Walking Dead is een post-apocalyptische dramaserie waarin de wereld te maken heeft gekregen met een zombievirus. De serie is gebaseerd op een gelijknamig stripboek. Politieagent Rick Grimes wordt wakker in het ziekenhuis en wanneer hij naar buiten gaat, komt hij erachter dat er iets goed mis is.

De spannende zombieserie kent inmiddels al elf seizoenen, die je allemaal bij Disney+ streamt.

SpecificatieToelichting
GenreDrama/thriller
CastAndrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun
Seizoenen op Disney+1 t/m 11

25. Ramses

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (26)

Ramses is de Nederlandse miniserie over het leven van de iconische zanger Ramses Shaffy. We worden meegenomen in het onstuimige creatieve leven van de jonge Ramses. Maarten Heijmans vertolkt Ramses met verve en kreeg zelfs een internationale Emmy voor deze rol.

Uiteraard zit de miniserie ook vol met geweldige muziek. Een Nederlandse serie die niet misstaat in het lijstje van de beste series op Disney+.

SpecificatieToelichting
GenreBiografisch drama
CastMaarten Heijmans, Noortje Herlaar, Thomas Cammaert
Seizoenen op Disney+1

26. American Horror Story

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (27)

American Horror Story is een anthologieserie gemaakt door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Ieder seizoen vertelt een ander spannend horrorverhaal. Wel zie je veel acteurs terugkomen in verschillende seizoenen. De verhalen kennen hun basis in verschillende legendes en volksverhalen en zijn naar de moderne tijd getrokken.

De serie deinst niet terug voor gruwelijkheden, dus daar moet je wel tegen kunnen wil je van deze serie kunnen genieten. Horrorliefhebbers willen American Horror Story vast niet missen.

SpecificatieToelichting
GenreHorror
CastConnie Britton, Dylan McDermott, Evan Peters, Taissa Farmiga, Denis O’Hare, Jessica Lange, Zachary Quinto, Joseph Fiennes, Sarah Paulson
Seizoenen op Disney+1 t/m 11

27. The Americans

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (28)

The Americans is een spannende spionageserie die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. De serie draait om twee KGB-agenten die zich voordoen als een Amerikaans koppel. De twee zijn al zo lang undercover dat ze zelfs kinderen hebben die niet beter weten dan dat hun ouders Amerikaanse burgers zijn.

De serie werd geroemd om de fascinerende scenario’s en het ijzersterke acteerwerk.

SpecificatieToelichting
GenreSpionage
CastKeri Russell, Matthew Rhys, Maximiliano Hernández, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Noah Emmerich
Seizoenen op Disney+1 t/m 6

28. Mrs. America

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (29)

Mrs. America is een historische miniserie over een groep vrouwen die strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen in het Amerika van de jaren 70. De vrouwen krijgen echter weerstand uit conservatieve hoek geleid door activiste Phyllis Schlafly (Cate Blanchett). De serie volgt de verhalen van de vrouwen aan beide kanten van deze discussie.

Mrs. America snijdt pijnlijke punten aan waar we ook vandaag de dag nog van kunnen leren. Een must-see voor liefhebbers van historische series en vrouwenrechten.

SpecificatieToelichting
GenreHistorisch drama
CastCate Blanchett, Rose Byrne, Uzo Aduba, Elizabeth Banks, Kayli Carter
Seizoenen op Disney+1

29. Scandal

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (30)

Scandal is een succesvolle Amerikaanse serie van de hand van Shonda Rhimes. Kerry Washington speelt Olivia Pope, die een crisismanagementbureau runt in het politieke hart van de VS, Washington, D.C. Met haar team redt ze imago’s en verdraait ze verhalen.

De spannende politieke thriller werd enorm populair en verdient dan ook een plek in de beste series op Disney+.

SpecificatieToelichting
GenrePolitieke thriller
CastKerry Washington, Henry Ian Cusick, Columbus Short, Darby Stanchfield, Katie Lowes
Seizoenen op Disney+1 t/m 7

30. Ridley Road

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (31)

Ridley Road is een Britse miniserie over Joods verzet tegen oplevend fascisme in het Engeland van de jaren 60. Vivian Epstein verhuist naar Londen waar ze in contact komt met haar oom Soly die aan het hoofd staat van een Joodse antifascistische groep.

Soly vraagt Vivian om mee te werken en uiteindelijk gaat ze zelfs undercover bij een Neonazi-organisatie. Weet ze zich succesvol voor te doen als een van hen?

SpecificatieToelichting
GenreHistorisch drama
CastAgnes O’Casey, Rory Kinnear, Eddie Marsan, Tom Varey, Will Keen
Seizoenen op Disney+1

Meer series op Disney Plus met een VPN

Ben je nu uitgekeken en heb je zin in wat nieuws? Dan kun je met een VPN een groter aanbod aan series aanboren. Het aanbod van films en series verschilt bij de meeste streamingdiensten namelijk per land.

Op de Amerikaanse versie van Disney Plus kijk je bijvoorbeeld het programma Storage Wars. Op de Britse versie van Disney Plus kijk je een aantal spannende Britse series zoals Merlin, Road Kill en The Salisbury Poisoning. Deze series verschijnen alleen op Disney Plus in die landen. Toch kun je ze ook streamen vanuit Nederland met een goede VPN zoals NordVPN.

Streamingdiensten checken jouw locatie makkelijk aan de hand van je IP-adres. Wanneer je met het internet verbindt via een VPN-server, kun je jouw IP-adres veranderen. Met een VPN-server in de VS krijg je bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres. Hierdoor lijkt het voor Disney net alsof jij in de VS bent en krijg je dus een ander aanbod aan films en series te zien.

Kijk meer series op Disney Plus met NordVPN

Stappenplan: Disney Plus kijken met een VPN

Volg het onderstaande stappenplan om met een VPN Disney Plus te kijken:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Deze VPN-provider is ideaal voor streaming, omdat het snelle serververbindingen over de hele wereld aanbiedt. Je kunt deze VPN ook nog eens makkelijk uitproberen met de 30-dagen geld-terug-garantie van NordVPN.

  NordVPN

  Onze keuze

  Aanbieding

  Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

  Vanaf

  € 3.39

  9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

  BezoekNordVPN

 2. Download de VPN en installeer de software.
 3. Log in bij de VPN-app.
 4. Maak verbinding met een VPN-server naar keuze. Wil je het Britse aanbod bekijken? Verbind dan met een server in het Verenigd Koninkrijk.
 5. Ga naar Disney Plus en geniet van nog meer series.

Wil je meer weten over de VPN? Lees dan onze uitgebreide review van NordVPN, waarin je tevens leest hoe je NordVPN 30 dagen gratis uitprobeert. Je kunt ook kijken bij onze top 5 van de beste VPN-providers voor andere goede keuzes.

Meer series streamen

Disney heeft een uitgebreid aanbod aan series, maar er zijn nog meer streamingdiensten. Behoefte aan een ander aanbod? Wellicht vind je iets wat beter bij je past in de streamingartikelen hieronder:

 • De beste series op Netflix
 • De beste series op HBO Max
 • De beste series op Prime Video
 • De beste series op Videoland
 • De beste series op Apple TV+
 • De beste series aller tijden
 • Waar kijk je series die een Emmy wonnen?

Bekijk ook ons uitgebreide artikel over Disney Plus kijken voor meer informatie.

Veel streamplezier!

De beste series op Disney+: veelgestelde vragen

Heb jij nog een vraag over het serie-aanbod van Disney+? Wellicht staat jouw vraag er hieronder bij. Mocht dit niet het geval zijn, stel hem gerust in de reacties!

Wat zijn de beste series op Disney Plus?

Disney Plus heeft een groot aanbod aan series, waaronder een boel shows die hoog aangeschreven staan. Zo kijk je bij de streamingdienst onder andere naar de volgende series:

 1. Sherlock
 2. The Beatles: Get Back
 3. Firefly
 4. The Mandalorian
 5. Arrested Development
 6. The Simpsons
 7. This is Us
 8. Sons of Anarchy
 9. Atlanta
 10. The Bear

Wat zijn de beste animatieseries op Disney Plus?

Op Disney Plus kun je een boel animatieseries streamen. Enkele goede animatieseries voor volwassenen die je er kijkt zijn Bob’s Burgers en The Simpsons.

Staan er series voor volwassenen op Disney Plus?

Er staan genoeg series voor volwassenen op Disney Plus! Veel mensen denken nog dat Disney Plus voornamelijk bestaat uit films en series voor kinderen. Toch heeft het platform een enorm aanbod aan films en series voor volwassenen.

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (33)

Tove Marks

Eindredacteur

Tove is al lange tijd actief bij VPNGids als redacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (34)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

2 juli 2024

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (35)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

2 juli 2024

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (36)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

Beste series op Disney Plus: van Atlanta tot the X-files (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6313

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.